Moltes de les consultes que arriben al nostre despatx d’advocats de Barcelona són sobre la responsabilitat de les autoescoles en cas que un cotxe d’autoescola tingui un accident durant una sessió pràctica i sobre el dret de l’accidentat a reclamar una indemnització.

Efectivament, també hi ha accidents quan un futur conductor es forma amb un cotxe adaptat, doncs, encara que l’alumne sempre va acompanyat del professor i aquest pot prendre els comandaments i el control del vehicle en qualsevol moment, poden ocórrer certes situacions fruit de l’atzar o de l’error: una sortida de la via, un xoc contra un altre vehicle, una col·lisió contra el mobiliari urbà, un atropellament, etc.

Indemnització a l’alumne en cas d’accident amb cotxe d’autoescola

Si has patit un accident quan feies pràctiques amb un cotxe d’autoescola o fins i tot quan t´estaves examinant de la part pràctica del carnet de conduir, tindràs la consideració d’ocupant del vehicle, no de conductor, encara que en aquest moment fossis tu qui estigués assegut o asseguda al volant.

Has tingut un accident? T’informem GRATIS: 934 88 11 25

I és que, tot i que l’alumne manegi el volant, la responsabilitat del sinistre recaurà sobre el professional de l’autoescola que imparteix les classes en aquest moment.

Aquest detall és d’extrema importància, doncs, com a ocupant, estaràs exempt de qualsevol responsabilitat en cas d’accident. I no només això, estaràs en el teu dret d’exigir una indemnització, pels danys soferts, a l’assegurança de l’autoescola.

En el cas que sigui un altre vehicle el responsable de l’accident, serà l’assegurança de l’altre conductor l’encarregat de fer front als desperfectes i a les pertinents indemnitzacions.

Indemnització dels acompanyants en cas d’accident amb cotxe d’autoescola

Si amb tu viatjaven altres alumnes en pràctiques, situats a la part posterior del cotxe, aquests també tindran dret a reclamar a l’assegurança de l’autoescola una indemnització com a acompanyants en cas d’accident, o a l’assegurança de l’altre vehicle implicat si és que el seu conductor ha resultat ser el responsable del sinistre.

La quantitat a percebre dependrà dels danys materials, físics i seqüeles patides. Aquests són regulats pel mateix barem d’indemnitzacions com a qualsevol accident de trànsit que pugui succeir al nostre país.

Afortunadament, les autoescoles espanyoles disposen normalment d’unes pòlisses molt completes per cobrir qualsevol tipus d’accident amb cotxe d’autoescola que pugui succeir.

Si has patit un accident de trànsit com ocupant d’un cotxe d’autoescola i vols reclamar els teus drets, posa’t en contacte amb nosaltres, com experts en accidents de trànsit, en Onandia Advocats podrem ajudar-te a aconseguir la indemnització més justa per tu.

Font de la imatge: lasexta.com