Moltes de les consultes que arriben al nostre despatx d’advocats de Barcelona són sobre la responsabilitat de les autoescoles en cas que un cotxe d’autoescola tingui un accident durant una sessió pràctica i sobre el dret de l’accidentat a reclamar una indemnització.

Efectivament, també hi ha accidents quan un futur conductor es forma amb un cotxe adaptat, doncs, encara que l’alumne sempre va acompanyat del professor i aquest pot prendre els comandaments i el control del vehicle en qualsevol moment, poden ocórrer certes situacions fruit de l’atzar o de l’error: una sortida de la via, un xoc contra un altre vehicle, una col·lisió contra el mobiliari urbà, un atropellament, etc.

Indemnització a l’alumne en cas d’accident amb cotxe d’autoescola

Si has patit un accident quan feies pràctiques amb un cotxe d’autoescola o fins i tot quan t´estaves examinant de la part pràctica del carnet de conduir, tindràs la consideració d’ocupant del vehicle, no de conductor, encara que en aquest moment fossis tu qui estigués assegut o asseguda al volant.

I és que, tot i que l’alumne manegi el volant, la responsabilitat del sinistre recaurà sobre el professional de l’autoescola que imparteix les classes en aquest moment.

Aquest detall és d’extrema importància, doncs, com a ocupant, estaràs exempt de qualsevol responsabilitat en cas d’accident. I no només això, estaràs en el teu dret d’exigir una indemnització, pels danys soferts, a l’assegurança de l’autoescola.

En el cas que sigui un altre vehicle el responsable de l’accident, serà l’assegurança de l’altre conductor l’encarregat de fer front als desperfectes i a les pertinents indemnitzacions.

Indemnització dels acompanyants en cas d’accident amb cotxe d’autoescola

Si amb tu viatjaven altres alumnes en pràctiques, situats a la part posterior del cotxe, aquests també tindran dret a reclamar a l’assegurança de l’autoescola una indemnització com a acompanyants en cas d’accident, o a l’assegurança de l’altre vehicle implicat si és que el seu conductor ha resultat ser el responsable del sinistre.

La quantitat a percebre dependrà dels danys materials, físics i seqüeles patides. Aquests són regulats pel mateix barem d’indemnitzacions com a qualsevol accident de trànsit que pugui succeir al nostre país.

Afortunadament, les autoescoles espanyoles disposen normalment d’unes pòlisses molt completes per cobrir qualsevol tipus d’accident amb cotxe d’autoescola que pugui succeir.

Si has patit un accident de trànsit com ocupant d’un cotxe d’autoescola i vols reclamar els teus drets, posa’t en contacte amb nosaltres, com experts en accidents de trànsit, en Onandia Advocats podrem ajudar-te a aconseguir la indemnització més justa per tu.

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h

    He llegit i accepto la política de privacitat

    En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
    L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
    En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
    L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.

    Font de la imatge: lasexta.com

    5/5 - (1 vote)