Un matrimoni i els seus dos fills van sofrir un accident de trànsit lleu estant parats en un semàfor de la Gran Via de Barcelona. Un vehicle els va envestir per darrere mentre el seu conductor manipulava el telèfon mòbil. Els nens i el pare del vehicle afectat no van sofrir danys, però la mare va sofrir fuetada cervical en l’accident de trànsit. Per aquest motiu, i després del reconeixement mèdic a l’hospital, va causar baixa laboral durant 3 mesos, seguint durant aquest període un programa de rehabilitació. Així i tot, va seguir patint posteriorment fortes molèsties a la zona cervical.

Com a advocats especialistes en accidents de trànsit ens ocupem de tots els tràmits, interposant la corresponent reclamació a l’asseguradora del vehicle contrari per les seqüeles derivades de l’accident.

La negativa de la companyia d’assegurances al·legant falta de nexe causal entre la col·lisió de l’accident de trànsit i els danys personals es va fonamentar que l’impacte del xoc va ser lleu, els danys en els vehicles poc importants i, a més, la resta d’ocupants no van sofrir danys.

Donada la negativa a indemnitzar, el despatx Onandia Advocats va interposar demanda judicial amb reclamació d’una indemnització de 7.500 € pels danys personals causats.

L’asseguradora va aportar a judici una prova biomecànica que indicava que l’impacte va ser lleu i, en conseqüència, no podia haver causat danys personals, com és el cas de la fuetada cervical. Enfront del que sostenia l’asseguradora, l’advocat Ramón Onandia va demostrar que les col·lisions per abast a baixa velocitat amb pocs danys en els vehicles sí poden produir danys en els ocupants i que els criteris mèdics han de prevaler front criteris tècnics o biomecànics normalment al servei de les asseguradores. La dona, de 35 anys, va sofrir fuetada cervical en estar girada mirant cap a darrere al moment de l’impacte i per tenir fisiològicament un coll més delicat.Els fills, en ser petits i flexibles no es van veure afectats i el seu marit, en veure venir el xoc pel retrovisor, va evitar que li enxampés per sorpresa i va poder posicionar-se per rebre l’impacte i mitigar el dany.

Així vam poder concloure que els impactes lleus poden donar lloc a la corresponent indemnització atenent en tot cas a l’examen de cada lesionat i les circumstàncies que han envoltat l’accident, així com al criteri mèdic.

El jutjat va estimar la nostra demanda d’indemnització pels danys personals causats, indicant que és necessari estudiar cada cas en particular.

T’informem GRATIS: 934 88 11 25

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h
He llegit i accepto la política de privacitat
En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.