Malgrat l’enorme atractiu que representa per a moltes persones compartir cotxe a través de Blablacar, hi ha certs dubtes que dissuadeixen alguns consumidors d´utilitzar aquesta forma de viatjar, la por a patir un accident en un vehicle Blablacar i quedar desemparat és la més freqüent .

¿Ofereix Blablacar assegurança d’accident?

A més de l’assegurança específica que pot tenir contractada Blablacar per al conductor i usuaris del cotxe, cal tenir en compte que tots els usuaris estan coberts per l’assegurança obligatòria que deu tenir contractat el vehicle en què viatgen. L’assegurança del cotxe cobreix el trajecte com si ho fessis amb els teus familiars o amics.

Per tant, què passa si tens un accident de cotxe viatjant amb Blablacar? El procediment per reclamar la indemnització que et correspongui per accident en Blablacar és senzill i l´has conèixer.

Què passa quan viatgem en Blablacar i tenim un accident de trànsit

Com ocupant d’un cotxe compartit a través de la xarxa social Blablacar, sempre tindràs dret a indemnització si pateixes danys personals o materials en cas de sinistre, ja sigui a càrrec de l’assegurança del cotxe en el qual viatges o de l’assegurança d’un tercer, depenent de qui hagi tingut la culpa de l’accident.

Si ets conductor del turisme, tindràs les cobertures vinculades a aquest, és a dir, amb les contractades a la pòlissa de la teva pròpia assegurança de cotxe i amb les de l’assegurança especifica de de Blablacar.

D’aquesta manera, podràs reclamar indemnització pels danys soferts (sempre que no siguis culpable exclusiu de l’accident) tant a una com a una altra companyia.

Pel que fa a la forma de tramitar l’accident i la corresponent indemnització, aquesta és la mateixa que en cas d’un accident de trànsit normal, això sí, hauràs de comunicar a Blablacar el sinistre.

Si has vist tingut un accident de trànsit amb un cotxe de Blablacar i no saps com actuar, el més apropiat és que contactis amb un despatx d’advocats especialista en indemnitzacions per accidents de trànsit que vetlli pels teus interessos. Si vols, pots posar-te en contacte directament amb mi i t’atendré sense cap tipus de compromís.

Per què comparteixen cotxe amb Blablacar 70 milions d’usuaris

Com bé sabràs, Blablacar és una xarxa social que ens facilita les coses a l’hora de buscar amb qui compartir cotxe per recórrer un trajecte determinat. De fet, és la major xarxa social de viatges de llarga distància en cotxe compartit.

Des que comencés el seu camí a Espanya, fa 19 anys, han utilitzat aquesta xarxa social per compartir vehicle més de cinc milions de persones, 70 milions si parlem de xifres globals, ja que Blablacar és present a 22 països del món; una xifra gens menyspreable.

Però per què Blablacar ha aconseguit enganxar a tanta gent? Els seus enormes avantatges han conquerit el cor i la butxaca dels que viatgen sovint al permetre’ls:

  • Estalviar diners: els costos derivats del trajecte (gasolina, pagament de peatges, etc.) es comparteixen entre tots els ocupants del vehicle, la qual cosa suposa un important estalvi respecte a viatjar sol en vehicle particular o fins i tot davant d’altres formes de desplaçament en comú com el transport públic.
  • Viatjar de manera sostenible: com més ocupants viatgin en un únic vehicle, estarem saturant menys la circulació i l’aire de partícules contaminants. El 80% de la contaminació de les grans ciutats prové del trànsit i la mala qualitat de l’aire contribueix a milers de morts prematures a l’any, així que, apostar pel cotxe compartit per viatjar és fer-ho per la sostenibilitat.
  • Major comoditat: gràcies a la xarxa social Blablacar, pots trobar amb rapidesa a persones properes a tu interessades a realitzar el mateix recorregut a la mateixa hora, això t´estalviés temps i desplaçaments, ja que podràs quedar amb aquest altre usuari en un punt que et vingui bé a l’hora convinguda. Blablacar també et permet conèixer els gustos i triar a la persona amb la que vols viatjar, així que, si desitges prescindir de conversa, només hauràs de seleccionar a una persona que no vulgui parlar.
  • Viatjar en companyia: si ets una persona sociable, gràcies a Blablacar convertiràs un avorrit i llarg viatge de diverses hores en un trajecte en el qual podràs gaudir, sempre que vulguis, d’una entretinguda conversa. I una cosa molt important, pots valorar la companyia i el tracte rebut per aquesta o aquestes persones amb què has decidit viatjar, tant en el personal com al volant, donant així una pista a futurs ocupants del vehicle sobre quin tipus usuari es trobaran.
  • Viatjar amb seguretat: estar protegit per la cobertura de la seva assegurança d’accident Blablacar i d’assistència en viatge és un plus que aporta més tranquil·litat.

Desitgem un viatge agradable i sense sobresalts a tots els que feu servir aquesta forma de viatjar.

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h

    He llegit i accepto la política de privacitat

    En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
    L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
    En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
    L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.

    5/5 - (1 vote)