Un nou cas d’èxit del despatx Onandia Advocats és la pionera sentència que, a partir de les dades extretes de la caixa negra del cotxe, condemna a un conductor per circular a velocitat excessiva i causar un accident.La normativa europea obligarà al fet que tots els vehicles portin caixes negres i puguin extreure’s les seves dades en casos d’accidents greus per a determinar responsabilitats. La sentència dictada pel Jutjat Penal número 27 de Barcelona condemna al conductor per un delicte d’excés de velocitat i a l’asseguradora del conductor a pagar indemnitzacions als lesionats per import total de 396.652,96 € més interessos i costes.

Les caixes negres seran obligatòries en els cotxes en 2022

Les caixes negres seran obligatòries en els cotxes en 2022 i seran de gran ajuda per a esclarir les causes dels accidents de trànsit. Amb la caixa negra pot fer-se una reconstrucció del sinistre des d’abans de la col·lisió fins al moment posterior al desplegament del coixí de seguretat. Anomenades Event Data Recorder (EDR), emmagatzemen dades com a velocitat, acceleració i desacceleració, ús del cinturó i ubicació.

L’excés de velocitat pot suposar un delicte

Segons el Codi Penal l’excés de velocitat pot suposar un delicte contra la seguretat viària quan se superen unes certes velocitats. Per seguretat, els conductors han de respectar els límits de velocitat indicats. En cas d’incomplir-los ens trobem amb infraccions greus o molt greus sancionades amb la pèrdua de 2 a 6 punts del carnet i entre 100 i 600 €. En ciutat l’excés de velocitat és delicte quan se supera la velocitat establerta en 60 km/h, mentre que en autopistes i autovies quan se supera en 80 km/h. Tots dos delictes es castiguen amb penes de presó de 3 a 6 mesos o treballs socials de 31 a 90 dies, més la retirada del permís de conduir d’1 fins a 4 anys.

Amb aquesta sentència un jutge avala per primera vegada l’ús de la caixa negra del cotxe per a condemnar a un conductor.

Consulta aquí la Sentència

Des de Onandia Advocats us demanem molta cura en la carretera, al volant, molta calma, el teu destí no té pressa!

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h

    He llegit i accepto la política de privacitat

    En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
    L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
    En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
    L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.