Un nou cas d’èxit del despatx Onandia Advocats és la pionera sentència que, a partir de les dades extretes de la caixa negra del cotxe, condemna a un conductor per circular a velocitat excessiva i causar un accident.La normativa europea obligarà al fet que tots els vehicles portin caixes negres i puguin extreure’s les seves dades en casos d’accidents greus per a determinar responsabilitats. La sentència dictada pel Jutjat Penal número 27 de Barcelona condemna al conductor per un delicte d’excés de velocitat i a l’asseguradora del conductor a pagar indemnitzacions als lesionats per import total de 396.652,96 € més interessos i costes.

Les caixes negres seran obligatòries en els cotxes en 2022

Les caixes negres seran obligatòries en els cotxes en 2022 i seran de gran ajuda per a esclarir les causes dels accidents de trànsit. Amb la caixa negra pot fer-se una reconstrucció del sinistre des d’abans de la col·lisió fins al moment posterior al desplegament del coixí de seguretat. Anomenades Event Data Recorder (EDR), emmagatzemen dades com a velocitat, acceleració i desacceleració, ús del cinturó i ubicació.

Has tingut un accident? T’informem GRATIS: 934 88 11 25

L’excés de velocitat pot suposar un delicte

Segons el Codi Penal l’excés de velocitat pot suposar un delicte contra la seguretat viària quan se superen unes certes velocitats. Per seguretat, els conductors han de respectar els límits de velocitat indicats. En cas d’incomplir-los ens trobem amb infraccions greus o molt greus sancionades amb la pèrdua de 2 a 6 punts del carnet i entre 100 i 600 €. En ciutat l’excés de velocitat és delicte quan se supera la velocitat establerta en 60 km/h, mentre que en autopistes i autovies quan se supera en 80 km/h. Tots dos delictes es castiguen amb penes de presó de 3 a 6 mesos o treballs socials de 31 a 90 dies, més la retirada del permís de conduir d’1 fins a 4 anys.

Amb aquesta sentència un jutge avala per primera vegada l’ús de la caixa negra del cotxe per a condemnar a un conductor.

Consulta aquí la Sentència

Des de Onandia Advocats us demanem molta cura en la carretera, al volant, molta calma, el teu destí no té pressa!