Calcular la indemnització que ens correspon després d’haver patit un accident de trànsit no és senzill, de fet, ni tan sols ho és esbrinar si tenim o no dret a la mateixa. Per això, des Onandia Advocats d’accidents, t’aconsellem que sempre confiïs amb l’assessorament d’un gabinet expert en la matèria, un equip professional que, com el nostre, garanteixi l’estudi del teu cas concret i realitzi, al moment i sense compromís, un primer càlcul d’indemnització per accident de trànsit totalment gratuït.

I és que, més enllà de les variables que tenen en compte les populars calculadores en línia que ofereixen algunes plataformes digitals, hi ha un conjunt de factors que repercuteixen sobre l’estimació final i que aquestes eines deixen al marge, criteris que varien notablement el resultat final i que només podrà calcular, de forma fefaent, un despatx d’advocats especialista en reclamar la màxima indemnització per accidents de trànsit.

Qui té dret a una indemnització?

En primer lloc, hem d’aclarir qui té dret a una compensació econòmica per lesions sofertes en un accident de trànsit. A priori, poden reclamar una indemnització: el conductor del vehicle no culpable de l’accident, els ocupants del mateix i del cotxe culpable, els vianants, sempre que no siguin responsables exclusius del sinistre, i els menors de 14 anys en tots els casos. Quan la víctima comparteixi cert percentatge de culpa, ja sigui en l’agreujament de l’accident o en el seu origen, aquesta tindrà dret a una indemnització, però serà parcial.

Què es té en compte a l’hora de calcular la indemnització per accident de trànsit?

Al gener 2016 hi va haver un canvi en el barem per calcular les indemnitzacions per accidents de trànsit, concretament en els criteris que havien de seguir per a la seva actualització anual. D’aquesta manera, si abans havia de guiar-se per la pujada de l’IPC, a partir del 2016 s’aplica una actualització automàtica que té en compte la revaloració de les pensions, que per a aquest any s’estima en un 0,25%.

Aquest canvi de plantejament és vital a l’hora de realitzar els càlculs previs de la nostra indemnització per accident, ja que determina les quanties bàsiques dels capítols a tenir en compte: perjudici personal bàsic, perjudici personal particular per pèrdua temporal de qualitat de vida, perjudici personal particular causat per intervencions quirúrgiques, perjudici patrimonial en concepte de dany emergent i perjudici patrimonial en concepte de lucre cessant.

Com imaginaràs, la majoria de les asseguradores intenten pagar el mínim possible, fins i tot quan el nou barem beneficia molt poc als accidentats, d’aquí la importància d’acudir a un equip d’advocats especialista en accidents de trànsit a Barcelona per tal de sol·licitar assessorament i un càlcul previ gratuït de la indemnització que et correspongui.

Per a qualsevol aclariment pots contactar amb nosaltres 934 881 125 / info@onandia.com

Ramón Onandia, advocat expert en reclamar indemnitzacions per accident de trànsit

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h

    He llegit i accepto la política de privacitat

    En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
    L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
    En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
    L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.