L’Audiència Provincial de Barcelona per Sentència de 20/12/2019 ha confirmat la sentència del Jutjat de Primera Instància nº9 de Barcelona que estimava íntegrament la nostra demanda formulada contra Zurich Assegurances, asseguradora de la farmacèutica Roche, que els condemnava al pagament d’una indemnització de 250.000 € més interessos i costes.

La reclamació es va interposar pel nostre client, l’esposa del qual va morir en un assaig clínic, avalant el que es disposa en el Reial decret 223/2004, de 6 de febrer, pel qual es regulen els assajos clínics amb medicaments.

Zurich Assegurances sostenia que l’assaig clínic no guardava relació amb la defunció de la pacient. No obstant això la sentència confirma la nostra demanda que argumentava que existien proves que determinaven el nexe causal directe entre el medicament subministrat en l’assaig a la pacient i el seu resultat de mort.

En Onandia Advocats considerem la confirmació d’aquesta sentència com un altre pas més en defensa dels drets de les víctimes de les asseguradores.

Veure text íntegre de la sentència