Ja ho diu el nostre eslògan d’aquest any … “Si estiu fos un verb, seria conduir … (cap a la felicitat)”, i és que no hi ha res més gratificant en aquesta època de l’any que després d’acabar una dura jornada laboral, carregar les maletes a el cotxe i conduir cap a aquest anhelat destí que ens semblava tan llunyà.

No obstant això, el camí cap a la felicitat sol ser complicat, la majoria de nosaltres ens desplacem cap a paradisos costaners o zones rurals de muntanya on a les hores de cansament al volant hem de sumar carreteres plenes de cotxes o vies amb poca visibilitat, estretes i desconegudes. Per això, desde Onandia Advocats d’Accidents de Trànsit volem transmetre un missatge de calma i tranquil·litat, perquè el paradís hi serà, esperant-te, quan arribis.

Al volant, molta calma, el teu destí no té pressa

Si els viatges llargs et posen nerviós i no pots evitar trepitjar l’accelerador tot i saber que estàs de vacances, que no tens motius per estressar-te i que, vagis on vagis, res és més important que arribar, llegeix atentament els nostres consells, potser t’ajuden a controlar el peu quan la temptació truqui a la porta:

Si l’estrès que sents al romandre tantes hores dins del teu cotxe t’impedeix prendre el control de la situació, et recomanem diverses alternatives: realitza una parada tècnica en el camí, passa una nit en algun lloc a meitat de trajecte. Una altra bona idea és alternar la conducció del turisme o motocicleta amb un acompanyant o, simplement, fer ús del transport públic.

-Si el que et posen nerviós són els altres cotxes, camions, furgonetes …, i no la quantitat d’hores al volant, tria itineraris alternatius en el que puguis viatjar més tranquil sense excés de circulació, trigaràs més a arribar al teu destí, però ho faràs amb un somriure. També pots optar per evitar les hores punta o els dies clau per viatjar, com els canvis de quinzena de mes, els divendres per la tarda …

-En el cas de sentir un estat de nervis, descansa, estira les cames, els braços, l’esquena; pren una mica de menjar i de beure, i respira fons. Després, reprodueix la teva música preferida i pensa que el bonic del viatge és precisament fer-ho.

-I recorda, viatja a poca velocitat i amb calma, gaudint del fet de conduir, del paisatge, de l’experiència …, no només et sentiràs més serè, sinó que evitaràs possibles accidents de trànsit, sobretot si surts de viatge després d’una llarga i esgotadora jornada laboral.

Helicòpters, mini-radars i drons vetllen aquest any per la teva seguretat

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 89,3 milions de desplaçaments aquest estiu per carretera al nostre país, un 2% més que l’any passat per les mateixes dates i que obliga l’Administració central a posar en marxa diversos dispositius de vigilància.

Per reduir el nombre d’accidents de trànsit i controlar la densitat de trànsit, la DGT compta amb helicòpters, radars de mida molt compacte i el servei de vigilància de drons.

Així que, aquest estiu, més cura que mai a la carretera, volem veure’t gaudir de les teves vacances com et mereixes!

Ramon Onandia (Advocat expert en accidents de trànsit 934.881.125)