No és la primera vegada que passa, de fet, molts de vosaltres coneixereu casos propers, això si no heu sofert aquest tipus de desavinences en les vostres pròpies carns. Ens referim a la negativa de moltes asseguradores de cotxe i moto a fer-se càrrec de les despeses derivades de lesions  lleus, com la fuetada cervical,  ocasionades  com a  conseqüència  d’un  accident  per  abast  entre  dos  vehicles. I és que, la tendència de la majoria de les asseguradores a minimitzar les conseqüències de l’impacte enerva a molts conductors, doncs l’objectiu de la mateixa és restar  importància  a  la  lesió  física  derivada  de l’accident  per  no  tenir  que  assumir  la seva  responsabilitat a l’hora de pagar una indemnització per fuetada cervical.

El  pitjor  d’aquesta  situació  és  que  molts  clients  es  veuen  lligats  de  peus  i  mans  davant  la  negativa de l’asseguradora a cobrir les despeses derivades d’una fuetada cervical o lesió similar, de fet,  la  immensa  majoria  es  dóna  per  vençuda  i  acaba  assumint  (de  la seva  pròpia  butxaca)  les  despeses implicades pel tractament de traumatòlegs, fisioteràpies, etc. requerits per mitigar la lesió. No obstant això, no hem de conformar-nos, doncs existeix la possibilitat d’iniciar una demanda per reclamar una indemnització. Com a  consumidors  i  clients  amb  una  pòlissa  en  regla  que  cobreix  aquest  tipus  de  vicissituds  hem d’exigir el que és nostre: una indemnització per accident lleu amb danys personal, encara que l’asseguradora al·legui, en un primer moment, la “falta de nexe causal”.

I és que, si l’accident ha tingut lloc a escassa velocitat i no existeixen danys estructurals de calat  en  el  vehicle,  l’asseguradora  determinarà  que  els  danys  físics  són  pràcticament  inexistents. Per a això, durà a terme una prova pericial Biomecànica del vehicle en la qual es constatarà la condició de col·lisió lleu. Davant aquesta prova, l’advocat encarregat de reclamar una indemnització ha de posar de manifest  la  subjectivitat  de  la  relació  causa-efecte,  doncs  una  col·lisió  lleu  pot  porta aparellada  una  gran  lesió,  duradora  en  el  temps,  independentment  de  la  velocitat  de vehicle o les destrosses sofertes en aquest.

El nostre benestar físic està en joc, ja que aquestes petites lesions acaben per empitjorar de no tractar-se correctament. Per això,  aconsellem a qualsevol persona que es trobi en aquesta situació que compti amb el suport d’un advocat independent de les asseguradores expert en accidents lleus que pugui defensar-lo davant d’una demanda si els danys materials són escassos i hem de rebatre una prova pericial.

Ramón Onandia  (Advocat expert en accidents 934 881 125)

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h

    He llegit i accepto la política de privacitat

    En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
    L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
    En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
    L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.