Són molt nombrosos els accidents de trànsit en els quals s’ocasionen traumatismes menors, com és el cas de la fuetada cervical en col·lisions a baixa velocitat. I no menys freqüent és que les companyies d’assegurances utilitzen l’informe biomecànic de l’accident amb fuetada cervical per a no pagar les indemnitzacions, al·legant inexistència de nexe causal entre la col·lisió a baixa velocitat amb els danys causats a les persones.

Informe biomecànic en un accident amb fuetada cervical

Recentment el nostre despatx ha aconseguit una sentència favorable de l’Audiència Provincial de Barcelona per a un client que va sofrir una fuetada en un accident de molt baixa intensitat, sense tot just danys en els cotxes. L’asseguradora es va negar a pagar cap indemnització al·legant que l’escassa quantia dels danys en els vehicles feia inviable que els seus ocupants haguessin sofert danys. Reclamem a l’asseguradora 10.934€ d’indemnització i el Jutjat de Primera Instància ens la va negar afirmant que prevalen els criteris de l’informe biomecànic de l’accident de trànsit enfront de criteris mèdics, és a dir, que la força del desplaçament no va ser suficient perquè algú sofrís una fuetada cervical. Les dades en els quals se sustenten els informes biomecànics són purament matemàtics i no tenen en compte múltiples aspectes que poden modificar el resultat de la seva conclusió.

Has tingut un accident? T’informem GRATIS: 934 88 11 25

Sentència favorable a l’informe mèdic en un accident lleu amb fuetada cervical

Tenint clar que els diferents informes mèdics si atribuïen a la col·lisió la lesió cervical del nostre client, recorrem la sentència a l’Audiència Provincial de Barcelona i aconseguim una resolució favorable que precisament se sustentava en la prevalença dels criteris mèdics per a acceptar el dret a una indemnització per import10.934 € més interessos, aproximadament uns 15.000 € en total.

En definitiva, tret que l’accident sigui extremadament lleu, els informes biomecánics no són suficient per a desestimar la fuetada cervical ja que, a més de la força de l’impacte, cal tenir en compte altres variables com la posició del lesionat en el moment de l’impacte o la seva pròpia musculatura cervical.

Si ho desitges pots llegir el text de la sentència que condemna a l’asseguradora al pagament de la indemnització per fuetada cervical en un accident lleu.

Un cas típic de fuetada cervical i col·lisions a baixa velocitat en el qual la companyia d’assegurances es nega a la indemnització i que acaba indemnitzant al lesionat.

Les companyies d’assegurances estan utilitzant l’informe biomecànic per a no pagar les indemnitzacions en casos d’accidents lleus, si aquest és el teu cas consulta amb un advocat especialista en indemnitzacions per accident. Si ho desitges, pots posar-te en contacte directament amb mi i t’atendré sense cap mena de compromís.