Quan tinc dret a rebre una indemnització per accident de moto?, com haig d’iniciar el procés de reclamació? Els advocats especialitzats en indemnitzacions per accidents de trànsit estem molt acostumats a respondre a aquest tipus de preguntes, ja que les qüestions relacionades amb accidents de motos i les lesions derivades són el nostre pa de cada dia.

Per donar una mica de llum sobre quins suposats són susceptibles d’indemnització i sobre com han de reclamar-se, us presentem a continuació alguns dels punts clau a tenir en compte.

El dret a una indemnització per accident de moto

El primer per poder reclamar una indemnització per danys i perjudicis ocasionats per un accident de moto és saber si comptem amb aquest dret explícit.

En aquest sentit, estarem en disposició de sol·licitar una indemnització en dos supòsits: sempre que l’accident de moto no hagi estat culpa nostra, almenys no de forma exclusiva, i sempre que viatgem de paquet.

Tots dos, conductor i acompanyant, són actors extremadament vulnerables en cas d’accident de trànsit amb moto, sent els danys que suporten molt més severs que, per exemple, aquells soferts per altres vehicles implicats en un accident de trànsit, com un turisme o un camió. De fet, la ràtio de lesions greus i l’índex de mortalitat per accident en carretera s’incrementa en el cas de les motos, si ho comparem amb el suportat per la resta de vehicles al nostre país.

A què tinc dret exactament en cas d’accident de trànsit amb moto

Depenent de la gravetat de l’accident, per calcular la indemnització per accident de moto hem de saber que podria cobrir tots aquests supòsits:

  • Indemnització per danys materials del vehicle (que garanteixi la reparació de la moto) i danys materials dels objectes portats en aquest moment (casc, roba, calçat, mòbil, portàtil…).
  • Compensació per les ferides sofertes, és a dir, per les lesions i les seqüeles permanents (les quantitats que corresponen a la indemnització varien segons el tipus de lesió i en quina zona del cos es produeixi).
  • Indemnització per despeses mèdiques com a tractaments de rehabilitació, intervencions quirúrgiques…
  • Compensació pels perjudicis econòmics ocasionats a raó del nostre acompliment professional.

Què fer quan tens un accident de moto per començar a reclamar la indemnització

Els passos a seguir per reclamar una indemnització per accident de moto no són diferents dels indicats davant qualsevol accident de trànsit.

  1. Flama immediatament, si estàs en disposició de fer-ho, a la Policia Local o Guàrdia Civil de Tràfic perquè llevant ple de gom a gom, així no pertocarà a dubtes sobre les circumstàncies que han envoltat l’incident. Si no estàs en condicions de fer-ho, demana a qualsevol testimoni que ho faci en el teu nom.
  2. Si pateixes lesions greus, avisa als serveis sanitaris perquè realitzin una assistència mèdica d’emergència. Si són de caràcter lleu, acudeix en les 72 hores vinents al centre hospitalari més proper perquè un sanitari valori les lesions i seqüeles de l’accident. Sol·licita sempre documentació medica que acrediti els danys soferts.
  3. Recapta el testimoniatge de les persones que hagin presenciat l’incident, et seran molt útils per contrarestar la presumpció de culpabilitat que sempre arrosseguen els conductors de vehicles a dues rodes enfront de les seves asseguradores.
  4. Recopila tots els rebuts de la compra i extractes bancaris que verifiquin l’adquisició d’aquells objectes materials que han resultat danyats en l’accident: casc, jaqueta, mòbil… Per acreditar la deterioració d’aquests, realitza fotos del sinistre, presenta factures d’arranjament…
  5. Contacta al més aviat possible amb un advocat especialista en accidents de trànsit. A Onandia Advocats seguirem els passos oportuns, dintre del termini i en la forma escaient, per no tenir problemes en la reclamació de la teva indemnització.
    I recorda que comptes amb tan sols set dies per informar del sinistre.
  6. Si segueixes fent-te preguntes, pots consultar les preguntes més freqüents de què fer quan tens un accident de moto.

Per què recórrer a un equip d’advocats especialitzat en accidents de trànsit

Perquè, sovint, molts conductors de moto es troben amb el desagradable problema que manquen d’un segur a tot risc, la qual cosa agreuja la qüestió en cas d’accident de trànsit, o que la companyia d’assegurances recorre al mànid argument de la conducció temerària i la imprudència per no fer front a la totalitat de la indemnització.

No et deixis enganyar, si la teva conducció ha estat correcta i comptes amb una pòlissa d’assegurances, acudeix a nosaltres, t’ajudarem a reclamar la màxima indemnització per accident de moto. Crida’ns ara, trobaràs totes les dades de contacte d’Onandia Advocats en aquest enllaç.

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h

    He llegit i accepto la política de privacitat

    En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
    L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
    En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
    L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.