Els patinets elèctrics estan de moda i han conquerit els carrers de les nostres ciutats convertint-se al costat de les bicicletes en un mitjà de transport que ha canviat la vida a molts ciutadans. Malgrat tot, l’ús del patinet elèctric i de la bicicleta en vies urbanes és controvertit, també la seva regulació des de les diferents administracions locals. I és que, cada vegada són més els ciutadans que trien el patinet elèctric o la bicicleta en els seus desplaçaments diaris per la ciutat i, malauradament, no tots coneixen la normativa dels patinets elèctrics i bicicletes o, si la coneixen, no la respecten.

La conseqüència d’aquest tipus d’actitud per part d’algunes persones és l’increment d’accidents i atropellaments de patinets elèctrics i bicicletes a Barcelona i altres ciutats.

Perquè, compte !, que patinets elèctrics i bicicletes no portin motor no vol dir que el seu ús no impliqui certa prudència i, és clar, el respecte de les normes de trànsit. Els conductors de patinets elèctrics i bicicletes estan exempts de contractar una assegurança, però no de respondre davant dels danys ocasionats.

L’ús cada vegada més freqüent d’aquests vehicles es deu a la seva eficàcia contra embussos, un estil de vida sedentari i l’elevat cost tant dels vehicles a motor com de tot el que implica el seu ús en els desplaçaments diaris: combustible, taxa d’aparcament , revisions, avaries … Sense esmentar l’obligatorietat de contractar una assegurança.

Efectivament, ni bicicletes, ni rodes elèctriques, ni patinets elèctrics estan obligats a contractar una assegurança de circulació. Els seus propietaris estan exempts de fer front a aquesta despesa anual, i aquí és on comencen els dubtes dels que pateixen un atropellament per part d’un vehicle d’aquestes característiques, si no tenen assegurança, puc reclamar indemnització en cas d’atropellament de patinets, bicicletes o Bicing?

Els usuaris d’aquests mitjans de transport han de respondre davant els danys ocasionats amb ells, tot i no disposar d’assegurança específica, de manera que, la víctima d’un atropellament per patinet elèctric o bicicleta, pot reclamar indemnització en cas d’atropellament de patinets, bicicletes o Bicing.

L’obligatorietat de contractar una assegurança en ciutats com Barcelona

En ciutats com Barcelona, ​​l’administració local ha endurit la normativa per als que fan servir patinets elèctrics i segways causa de la seva proliferació i l’augment d’accidents.

De fet, la nova ordenança de circulació de vianants i vehicles obliga els usuaris a tenir una assegurança, portar casc i ser major de 16 anys, 18 si transporten persones. A més, tant patinets elèctrics com a similars podrien ser multats amb sancions que arriben fins i tot els 500 euros en cas d’incompliment de la normativa, el que inclou parlar pel mòbil o circular per la vorera.

Com procedir en cas d’atropellament per patinet elèctric o bicicleta

Com davant de qualsevol altre tipus d’atropellament, per reclamar una indemnització per atropellament de patinets elèctrics i bicicletes, com a víctima has de cerciorar-te que, com a vianant, circulabas correctament en el moment de l’accident i que és la bicicleta o el patinet elèctric el que envaïa 1 zona d’ús exclusiu per a vianants.

Si la zona és d’ús compartit, hauràs de demostrar que la bicicleta o patinet elèctric circulaven amb excés de velocitat o de forma temerària.

Què fer després:

  • Identifica l’usuari de la bicicleta o el patinet elèctric sol·licitant les seves dades personals.
  • Si es nega, diu a la Policia perquè aixequi atestat.
  • Reuneix tota la informació que puguis sobre l’atropellament: hora del succés i lloc concret, testimonis, imatges, documentació mèdica si has estat atès pels serveis sanitaris …
  • Comença una reclamació extrajudicial per intentar arribar a una solució amistosa i, si aquesta fórmula no resulta viable, emprèn la via judicial. Normalment, els usuaris de patinets elèctrics o bicicletes compten amb assegurances de la llar o assegurances de vehicle a motor amb cobertura específica per a aquest tipus de casos, de manera que no hauria de trobar cap problema a l’hora d’acceptar la teva reclamació.

En Onandia Advocats som experts a reclamar indemnitzacions per atropellament de bicicletes o patinets elèctrics, pel que et convidem a posar-te en contacte amb nosaltres. Et recomanem que ens consultis sense compromís abans d’arribar a un acord amb la part contrària o amb la seva companyia d’assegurances, en el 100% dels casos aconseguim més indemnització. T’ajudarem sense que hagis d’avançar diners ja que només cobrem si tu cobres la indemnització per atropellament.

Comença ara la teva reclamació GRATIS
Consulta rápida
Consulta ràpida 24h

    He llegit i accepto la política de privacitat

    En compliment de la normativa vigent de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades recollides en el present formulari quedaran incorporats i seran tractats en el fitxer denominat Usuaris Web sota la responsabilitat de RAMÓN ONANDIA ALSIUS amb la finalitat de poder prestar els seus serveis, així com per a mantenir-me informat sobre qüestions relatives a l'activitat de l'empresa.
    L'informem que les dades que ens faciliti seran tractats de forma lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada i no es comunicaran o cediran a tercers, exceptuant que aquesta comunicació sigui necessària o pugui suposar una millora per a la finalitat d'aquests, sempre concorde a la normativa vigent en matèria de protecció de dades, Reglament General de Protecció de Dades.
    En el cas que es produeixin canvis en algunes de les dades facilitades, amb la finalitat de mantenir el nostre fitxer actualitzat, li preguem, ens el comuniqui per escrit.
    L'informem de la possibilitat que té d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament i portabilitat de les seves dades de caràcter personal de forma presencial en les oficines de RAMÓN ONANDIA ALSIUS, acompanyant còpia de DNI, o bé mitjançant correu postal a RAMBLA CATALUNYA 87 2n D de BARCELONA, 08008 BARCELONA, o correu electrònic roa@onandia.com.