Sabies que hi ha un barem que va del 0 al 100 per puntuar les possibles seqüeles derivades d’un accident de trànsit? Segurament, si mai has patit un sinistre, la resposta sigui no. No obstant això, aquest barem és d’enorme importància, ja que s’utilitza per calcular la indemnització per accident de trànsit que ha de rebre tota víctima d’un accident en funció de les seqüeles patides, i no només les físiques, també les psicològiques i les estètiques.

El barem per calcular l’esmentada compensació econòmica (que va patir una important modificació en 2016) té en compte totes les seqüeles d’accident que puguin produir-se: danys al cap, en l’aparell cardiovascular, en el sistema nerviós, cicatrius, cremades, amputacions, trastorn de l’humor, trastorns neuròtics i un llarg etcètera que contempla les diverses variants que puguem imaginar.

Per exemple, la taula mitjana d’indemnitzacions per a una cervicàlgia simple o un cervicàlgia amb marejos, vertígens i cefalees, la lesió d’accident de trànsit més freqüent al nostre país, va dels 2.000 als 8.000 euros. En aquest sentit, és fonamental acudir sempre a l’hospital durant les 72 hores posteriors a l’accident de trànsit per evitar així que l’asseguradora pugui al·legar manca de nexe causal entre l’accident i la lesió.

Seqüeles i gravetat de la lesió

Les indemnitzacions per accident de trànsit, a més de les seqüeles, tenen en compte la gravetat de la lesió, i és en aquest capítol en el que a moltes asseguradores els entren les presses per minimitzar la seqüeles i danys corporals o agilitzar el procés de recuperació.

La indemnització pel perjudici ocasionat o lesió ascendeix a una mica més de 100 € al dia si és molt greu (pèrdua total d’autonomia personal), 75 € si és greu (pèrdua de part de l’autonomia personal), una mica més de 52 € si és moderat (limitació a l’hora de desenvolupar una part rellevant de les activitats personals i professionals) i 30 € si és bàsic (capacitat per desenvolupar amb certa normalitat les tasques quotidianes tot i que la lesió no s’ha solucionat).

A les seqüeles i als dies de curació hem de sumar el perjudici econòmic, el que la víctima ha deixat de guanyar en no poder exercir la seva tasca professional; les despeses de fisioteràpia, desplaçaments, ortopèdia, etc., i els danys materials com roba, calçat, ulleres, mòbil, portàtil, etc.

Deixa’t assessorar per un advocat especialista en indemnitzacions per seqüeles d’un accident de trànsit

Hem de tenir en compte que no totes les companyies d’assegurances estan a l’altura de les circumstàncies. Si creus que la teva indemnització per seqüeles en un accident de trànsit no valora correctament les seqüeles patides, no dubtis a recórrer a l’ajuda d’un despatx d’advocats especialitzat en accidents de trànsit abans d’arribar a un acord amb l’asseguradora. A Onandia Advocats treballem per aconseguir la màxima indemnització per les seqüeles patides arran d’un accident de trànsit. Com a professionals amb àmplia experiència en el sector, podem calcular gratis de manera precisa la indemnització per seqüeles en un accident de trànsit i ens encarreguem de que la rebis.

Ramón Onandia, advocat expert en reclamar indemnitzacions per accident de trànsit.