En el cas que et plantegis reclamar indemnització per accident amb cotxe de lloguer, com a usuari, tindràs els mateixos drets en cas d’accident amb cotxe de lloguer que amb el teu propi vehicle, sempre que hagis contractat una assegurança privada, és clar, de la mateixa manera que passa amb el teu cotxe particular.

Llogar i assegurar un vehicle de lloguer

Quan vas a llogar un cotxe, per passar les vacances, per motius de treball o per a realitzar una mudança, a més de la companyia de lloguer, el tipus de turisme, model i marca, has de triar l’assegurança que vols contractar i que protegirà els teus interessos en cas d’accident. Normalment, si no especifiques la contractació d’una pòlissa addicional, el propi servei de lloguer inclou, per defecte, una assegurança bàsica de responsabilitat civil per danys, és a dir, l’assegurança obligatòria a tercers; però, el millor seria ampliar la cobertura (encara que això encareixi el preu del lloguer del vehicle), ja que amb aquest tipus de pòlissa, l’usuari podria estar obligat a pagar les despeses de reparació del turisme si ha estat el culpable de l’accident de trànsit, despeses que ens reclamaria la pròpia empresa de lloguer.

Com procedir en cas d’accident amb cotxe de lloguer

Si has patit un accident amb un cotxe de lloguer i l’accident s’ha produït en territori nacional, els passos són exactament els mateixos que hauries de donar en cas d’accident amb el teu propi vehicle, així com el tipus de danys que pots reclamar, excepte per dos detalls: hauries de donar avís immediat del que va passar a l’empresa de lloguer, ja que ella s’encarregaria de contactar amb el seu servei d’assistència en carretera, i lliurar l’informe amistós o atestat a aquesta també.

Has tingut un accident? T’informem GRATIS: 934 88 11 25
 Si la culpa de l’accident no ha estat teva, podràs reclamar la indemnització per accident que et correspongui pels danys i perjudicis, els primers seran gestionats per l’empresa de lloguer. En definitiva, els teus drets no varien respecte a un accident del qual no ets responsable amb el teu propi cotxe, igualment els passa als ocupants del vehicle, ells sempre podrn reclamar la seva indemnització.
Un consell, abans de llogar el cotxe desitjat, assegurat que no compta amb desperfectes, o que tot cop, trencament, etc., està en coneixement de l’empresa de lloguer, d’aquesta manera evitaràs malentesos o, pitjor encara, tenir de pagar els desperfectes ocasionats per un altre usuari.
Si t’has vist embolicat en un accident amb cotxe de lloguer et recomanem contactis amb un advocat especialista en indemnitzacions per accident de trànsit que t’ajudi a reclamar el que és teu. D’aquesta manera evitaràs possibles problemes que puguin posar-te l’empresa de lloguer del cotxe o l’asseguradora a l’hora de reclamar la teva indemnització.
Si ho desitja pots posar-te en contacte amb el nostre despatx, demana cita aquí.