Preguntes Freqüents

Preguntes Freqüents
 1. En cas de patir lesions en un accident de trànsit o en la via pública sol·licita els primers auxilis a personal sanitari autoritzat o acudeix a urgències del centre hospitalari més proper. Demana el corresponent informe mèdic.
 2. Fes un truc a la Unitat d’Atestats de Tràfic, a Barcelona 092.
 3. Emplena el part amistós amb tots els implicats, prestant especial atenció en totes les dades, en la descripció del succeït i en els danys soferts.
 4. No signis el part ni l’atestat de la policia sense llegir-ho o si no estàs d’acord.
 5. Demana personalment les dades dels testimonis.
 6. Fes fotografies del lloc de l’accident i dels danys soferts.
 7. Informa a la teva companyia d’assegurances de l’accident de trànsit en el termini d’una setmana.
 8. Guarda totes les factures relacionades amb l’accident: metges, rehabilitació, farmàcia, desplaçaments, reparacions…
 9. No acceptis indemnització alguna de la companyia d’assegurances sense consultar prèviament amb el teu advocat. A Onandia Advocats t’assessorem sobre el càlcul d’indemnització que et correspon.
 10. El termini per iniciar la reclamació d’indemnitzacions per accident de trànsit és de 6 mesos o un any segons sigui per la via civil o per la via penal respectivament.
 1. En primer lloc cal identificar si ha existit negligència mèdica derivada d’una mala pràctica o en realitat es tracta d’un error humà. Per a això és aconsellable que t’assessoris en un despatx especialitzat com Onandia Advocats que incorpora mèdics i advocats en el seu equip.
 2. Què és negligència mèdica.Tingues en compte que poden produir-se negligències mèdiques molt variades: error o retard en el diagnòstic, intervenció quirúrgica amb lesions o en el cas de la cirurgia estètica amb resultat diferent a l’acordat, incompliment de protocols, transfusions de sang infectada, infeccions adquirides a l’hospital, prescripció de medicaments incorrectes…
 3. Recopila i guarda tota la documentació mèdica possible.
 4. Guarda totes les factures relacionades amb la negligència: metges, rehabilitació, farmàcia, desplaçaments…
 5. En cas de lesió física, fes fotos de tota l’evolució.
 6. No acceptis indemnització alguna de la companyia d’assegurances sense consultar prèviament amb el teu advocat.
 7. El termini per iniciar la reclamació d’indemnitzacions per negligència mèdica és d’un any, encara que si la negligència ha estat comesa en la sanitat privada el termini de prescripció pot arribar a ser de 15 anys.
 8. La indemnització per negligència mèdica ha de incloure les lesions i seqüeles causades, la incapacitat temporal o permanent, els danys psicològics i els danys materials, i el lucre cessant.
 1. El fet de finalitzar el període de vigència de la assegurança no allibera a la companyia asseguradora de les seves obligacions durant aquest període ja que el termini per iniciar qualsevol reclamació és d’1 a 3 anys.
 1. Contactar amb Onandia Advocats no et costarà res..
 2. Només pagaràs si reps una indemnització.
 3. Et garantim la màxima indemnització. Som totalment independents ja que no traballem per aseguradores, cosa que considerem clau per aconseguir la màxima indemnització.
 4. Tindràs un tracte personal..
 1. Què succeeix si he tingut un accident de trànsit i circulava sense assegurança?
  Encara que no és la situació aconsellable, circular sense assegurança no comporta en cap cas culpabilitat per l’accident. Si la part contrària és responsable de l’accident, tens tot el dret a reclamar una indemnització.
 2. Què succeeix si el vehicle contrari no té assegurança?
  No et preocupis, el Consorci de Compensació d’Assegurances es farà càrrec de la indemnització corresponent.
 3. Què succeeix si el vehicle contrari es dóna a la fugida?
  També en aquest cas pots sol·licitar la reclamació d’indemnització al Consorci de Compensació d’Assegurances, sempre que pugui demostrar-se l’existència d’un vehicle que es va donar a la fugida.
 4. Puc contractar un advocat diferent al que m’assigna la meva companyia d’assegurances?
  No solament pots, t’aconsellem que ho facis. Tens tot el dret a la llibertat d’elecció d’advocat. A més, a Onandia Advocats t’assegurem que la reclamació d’indemnització serà en qualsevol cas més elevada si la gestiona un advocat independent. Sol·licita’ns el càlcul d’indemnització que et correspon.
 5. Tenen dret a indemnització els ocupants del vehicle accidentat?
  Si han sofert danys personals poden reclamar a la companyia d’assegurances del vehicle en el qual viatjaven o del vehicle contrari segons el cas.
 6. és accident de treball?
  No tots els accidents laborals ón susceptibles d’indemnització. En línies generals han de produir-se per falta de mesures de seguretat en l’empresa, falta de formació en prevenció de riscos laborals, realització de tasques diferents a les del lloc del treballador, falta d’equips de protecció individual, utilització de maquinària defectuosa… En tot cas, és important que la culpa de l’accident no hagi estat exclusiva del treballador.
 1. En els accidents de trànsit amb lesions, ferits o víctimes cal que la policia municipal o la guàrdia urbana elabori in situ un informe oficial o atestat. En aquest informe es recullen les dades tant personals com dels vehicles implicats en l’accident de trànsit i les circumstàncies rellevants per poder determinar les causes de l’accident i el culpable. L’atestat policial facilitarà la reclamació d’indemnització per accident.

Comença ara la teva
reclamació GRATIS

picto-consultarapida CONSULTA RÀPIDA

He llegit i accepto la política de privacitat